Wednesday, September 10, 2014

Οι συγγραφείς είναι εραστές..

Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι θα μιλήσουμε για την πραγματικότητα του συγγραφέα, όπως όχι μόνο πολλοί από εσάς την βιώνετε αλλά και μέσα από σκέψεις που πλέον είναι γνωστές, ελκυστικές, ενδιαφέρουσες αλλά και οικειοποιούμενες από πολλούς άλλους συγγραφείς. Σας παρουσιάζω ένα βιβλίο το οποίο είναι σίγουρο ότι θα αγοράσω και μάλιστα με ένα θέμα το οποίο είχα την τύχη όχι μόνο να ακούσω αλλά πλέον να μπορώ να το νιώθω. Το βιβλίο είναι της Πασχαλίας Τραυλού στοιχεία του οποίου βλέπετε παρακάτω:


Οι εραστές της γραφής
Πασχαλία Τραυλού
Ημ. Έκδοσης 08/04/2011
Ανατύπωση 2η

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Εραστής της γραφής είναι αυτός που περπατάει συνομιλώντας με τον ήρωά του, εκείνος που κρατάει συνεχώς σημειώσεις στο κουτί των τσιγάρων του, εκείνος που, ατενίζοντας τον ορίζοντα, βλέπει όχι ό,τι υπάρχει στην ευθεία των ματιών του, αλλά ό,τι εκτυλίσσεται στα άδυτα της ψυχής του. Τα ψέματα και οι αλήθειες, τα προσωπεία των ηρώων και των δημιουργών, οι συνειρμοί και τα σύμβολα, οι πληγές και τα οράματα, το φως και το σκότος, οι ιδέες που γίνονται λέξεις και οι λέξεις που φιλοτεχνούν «κοστούμια» ιδεών παίρνουν μια θέση στη χορεία αυτών των στοχασμών, προκειμένου να δώσουν κάποια εξήγηση για τον μεγαλειώδη όσο και ψυχοφθόρο έρωτα της γραφής. Μια χαρτογράφηση των σκοπέλων της δημιουργικής διαδικασίας. Ένα οδοιπορικό στην ψυχή του εραστή της γραφής. 

Συνεχίζοντας τις σκέψεις μίας υπέροχης συγγραφέος γύρω από τα άδυτα της ψυχής του ανθρώπου σε αντίθεση με τον ορίζοντα των ματιών του, σε ένα θέμα που υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα και τον ιδανικό έρωτα, έτυχε να νιώσω λόγια και συζητήσεις ανθρώπων, επικαλούμενοι το φως και το σκοτάδι, μία επικείμενη συντριβή αλλά και μία σωτηρία, μέσα από τον αγώνα του ανθρώπου που πρέπει "να σκάψει και λίγο την ψυχή του"..;) Το να βγει νικητής από αυτή τη μάχη, άλλωστε, θα μπορούσε η γνήσια προέλευση μίας θρησκείας (όπως πολλοί επιστήμονες εστιάζουν στα φιλοσοφικά προβλήματα) να μελετηθεί χωρίς διαφωνία? Αν μπορείτε να προβάλλετε αυτό το φιλοσοφικό θρησκευτικό αγώνα στην έννοια ψυχή, στις εσωτερικές συγκρούσεις και προσδοκίες, σίγουρα αυτά που θα μάθετε θα είναι πολλά. Καλό σας βραδάκι...!

No comments: