Wednesday, May 30, 2007

Η μικρή Άρκτος.

Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι θα ταξιδέψουμε με το πλοίο των ονείρων μου. Το έχω ονομάσει "η μικρή Άρκτος". Ανεβαίνω σε αυτό τα βράδια, όταν κοιμάμαι στην αγκαλιά του Μορφέα. Κάθε βράδυ το βλέπω φωτισμένο να ταξιδεύει στον ωκεανό, αλλά και με δεκάδες ξωτικά μέσα σε αυτό. Είναι αυτά τα υπερφυσικά πλάσματα των λαϊκών δοξασιών, που κατοικούν μέσα στο πλοίo και θέλουν να με ταξιδέψουν μέσα στις χώρες του φανταστικού. Στο πλοίο αυτό η θάλασσα αποκαλύπτει την ιστορία της. Τα βάθη των ωκεανών γίνονται οι πύλες για κόσμους αλλιώτικους και ζεστούς. Κανένας δε φοβάται εκεί. Η πιο υπέροχη και γλυκιά μελωδία σε δελεάζει να την ακολουθήσεις καθώς ταξιδεύεις. Στο πλοίο αυτό μαζί με τα ξωτικά είναι και τα "τολμηρά παιδιά". Κατοικούν σε ψηλά βουνά με έλατα, αλλά με συντροφεύουν συνεχώς όταν κοιμάμαι. Το πλοίο ταξιδεύει μέσα στο φανταστικό, συναντώντας συνεχώς νέους, άγνωστους κόσμους, κάθε ένας από τους οποίους υπακούει στους δικούς του κανόνες και νόμους. Τα τολμηρά παιδιά διηγούνται συνεχώς ιστορίες, με βάση τις οποίες το πλοίο τοποθετείται μέσα στο χώρο και το χρόνο.
Έτσι λοιπόν με παίρνει ο ύπνος και στη συνέχεια βρίσκομαι μέσα στο πλοίο με τα τολμηρά παιδιά να μου χαμογελούν. Τα ξωτικά αναλαμβάνουν να μας μεταφέρουν στην υπερφυσική διάσταση, στην οποία όλοι εσείς γίνεστε επιβάτες. Έτσι τα τολμηρά παιδιά αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην πύλη του φανταστικού, "...part of the ship, part of the crew, part of the ship, part of the crew...". Στη χώρα αυτή απλώνονται κανάλια και αποικίες, στις οποίες γενναίοι άνθρωποι γράφουνε ιστορίες σε βιβλία, από προσωπικά βιώματα. Κάθε ένας από αυτούς διαθέτει την προσωπική του βίβλο και με την φιλοξενία του και την αγάπη του σε καλεί να μπεις στον κόσμο αυτό. Οι εντυπώσεις και οι αναμνήσεις είναι δικές σας. Είστε ελεύθεροι να ταξιδέψετε και να ζήσετε τις καλύτερες στιγμές σας, που θα είναι ανεπανάληπτες και θα διαρκέσουν όσο θέλετε εσείς. Στο ταξίδι αυτό διαλέγετε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει επιστροφή. Η ιστορία της μικρής Άρκτου!

5 comments:

Kallitexnes said...

Πολύ ωραίο Μενέλαε!... Και αν κρίνω από το προηγούμενο σου ποστ σπουδάζεις μαθηματικοκεντρική επιστήμη. Τίποτα πληροφορική? (είδα visual basic και λυπηθηκα)

Πολύ ωραία η γραφή σου πάντως!Προσφιλής μου

-Βασίλης

~~A~~ said...

Πολύ όμορφο!

Menelaos Gkikas said...

"Που να εξηγώ..." χεχε. Βασίλη πράγματι, έχεις απόλυτο δίκιο. Σπούδασα Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και τώρα κάνω ΜΒΑ στο City. Όσο αναφορά την πληροφορική, απλά μαθαίνω το Visual Studio.

~~A~~ χαίρομαι που σου αρέσει. Έτσι με παίρνει ο ύπνος!

Γεωργία said...

Για να κοιμηθώ πολλές φορές κάνω φανταστικά σενάρια και αλλάζω το παρελθόν μου. Κάτι αντίστοιχο κάνεις κι εσύ μόνο που διαμορφώνεις το παρόν σου.

Μάλλον είσαι πιο ώριμος από 'μενα...

Menelaos Gkikas said...

Παρελθόν, παρόν, μέλλον...έχουν την ιστορία τους.